top of page

OVER

Tijdens Pianofestival Gouda staat het centrum van Gouda in het teken van pianomuziek. In de sfeervolle en intieme Agnietenkapel vinden diverse concerten plaats met in het middelpunt een prachtige concertvleugel. De concerten zijn divers van karakter en van de hoogste kwaliteit. Maar er is meer… 

Naamloos-3.png

Wat maakt dit festival uniek?

Pianofestival Gouda is een festival waar je niet alleen als luisteraar kunt genieten van muziek op het hoogste niveau, maar waar je ook zelf kunt deelnemen, onafhankelijk van je speelniveau. Dit kan bijvoorbeeld door tijdens het open podium op te treden op de prachtige concertvleugel en daarmee in de huid te kruipen van een concertpianist. Daarnaast zijn er diverse masterclasses en workshops voor verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën.

Of het nu gaat om de doorgewinterde concertbezoeker, de enthousiaste amateurpianist of de toevallige passant: Pianofestival Gouda brengt de liefde voor pianomuziek bij een ieder heel dichtbij. 
 

Naamloos-4-8.png

De locatie 

Het pianofestival vindt plaats in de Goudse Agnietenkapel. Deze kapel is het restant van een voormalig vrouwenklooster en werd gebouwd in het midden van de 15e eeuw. Daarmee is het een van Gouda's oudste gebouwen. 

De akoestiek van de gotische kapel leent zich uitstekend voor het uitvoeren van muziek. In deze intieme ruimte komt met name kamermuziek erg goed tot zijn recht.  

290136482_5233697110000875_962589915634999189_n.jpg

De organisator  
Het initiatief voor het Pianofestival Gouda is afkomstig van de Goudse pianiste Mieke Verduijn. De liefde voor de piano en de pianomuziek is wat haar drijft. Als concertpianiste is ze volop actief in soloconcerten maar ook in kamermuziek. Zo maakt ze deel uit van het prijswinnende Brioso Trio en vormt ze een liedduo met sopraan Nanette Mans. Ook heeft Mieke oog voor de toekomstige generaties pianisten met een uitgebreide lespraktijk in haar eigen ‘Pianoschool Scarlatti’. 

bottom of page