top of page

OVER

Naamloos-3.png

Van 15 tot en met 17 februari staat het centrum van Gouda in het teken van pianomuziek. In de sfeervolle en intieme Agnietenkapel zullen diverse concerten worden gegeven waarbij gebruik gemaakt zal worden van een prachtige concertvleugel. De concerten zijn divers van karakter en van de hoogste kwaliteit: u kunt genieten van klassieke pianotrio’s, romantische liederen -in een heus ‘nachtconcert’- en tijdens het slotconcert zult u verrast worden door de combinatie van vierhandige pianomuziek en cabaret.  

Gedurende het festival is er veel aandacht voor kinderen en jongeren. Zo staat er een openbare masterclass op het programma, waar een Nederlandse toppianist aan jonge veelbelovende pianotalenten uit Gouda en omgeving les zal geven.

Tijdens het open podium is er de mogelijkheid voor pianisten om op de prachtige concertvleugel op te treden en daarmee in de huid te kruipen van een concertpianist. Daarnaast staan er diverse activiteiten voor kinderen op het programma.

 

Of het nu gaat om de doorgewinterde concertbezoeker, de enthousiaste amateurpianist of de toevallige passant: Pianofestival Gouda brengt de liefde voor pianomuziek bij een ieder heel dichtbij.  
 

Naamloos-4-8.png

De locatie 

Het pianofestival vindt plaats in de Goudse Agnietenkapel. Deze kapel is het restant van een voormalig vrouwenklooster en werd gebouwd in het midden van de 15e eeuw. Daarmee is het een van Gouda's oudste gebouwen. 

De akoestiek van de gotische kapel leent zich uitstekend voor het uitvoeren van muziek. In deze intieme ruimte komt met name kamermuziek erg goed tot zijn recht.  

290136482_5233697110000875_962589915634999189_n.jpg

De organisator  
Het initiatief voor het Pianofestival Gouda is afkomstig van Mieke Verduijn. De liefde voor de piano en de pianomuziek is wat haar drijft. Hoewel ze nog een masterstudie afrondt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag staat ze al met twee benen in de praktijk. Als concertpianiste is ze volop actief in soloconcerten maar ook in kamermuziek. Zo maakt ze deel uit van het prijswinnende Brioso Trio en vormt ze een liedduo met sopraan Nanette Mans. Ook heeft Mieke oog voor de toekomstige generaties pianisten met een uitgebreide lespraktijk in haar eigen ‘Pianoschool Scarlatti’. 

bottom of page