top of page
Openingsconcert
Openingsconcert

Do., 15. Feb.

|

Agnietenkapel, Gouda

Openingsconcert

Brioso Trio

Tijd en locatie

15. Feb. 2024, 20:00

Agnietenkapel, Gouda, Nieuwe Markt 100, 2801 GR Gouda, Nederland

Over het concert

Kaarten via: deze link.

Wilt u álle avondconcerten van het festival bezoeken tegen een kortingstarief? Klik dan op deze link.

Tijdens dit concert ontmoet u drie jonge musici met een grote passie voor kamermuziek. Het levendige en krachtige samenspel van het trio doet de naam Brioso -levendig, vol vuur- eer aan. Met veel toewijding en enthousiasme zal het Brioso trio u meevoeren in een prachtig programma waarin zij zeer geliefde pianotrio's ten gehore zullen brengen.

Het Eerste Pianotrio van Arensky is een volbloed romantisch trio waarin de invloeden van Tchaikovsky duidelijk hoorbaar zijn. Daarnaast wordt het trio met regelmaat vergeleken met de pianotrio's van Mendelssohn. Met een meeslepend eerste deel, het luchtige Scherzo, de ontroerende Elegia en besloten door een spetterende finale vormt het een betoverend geheel.

Schubert's trio in Bes behoort tot de absolute highlights van het pianotrio repertoire. Er klinkt verrassend veel optimisme in dit werk wat Schubert schreef aan het eind van zijn leven, gelijktijdig met de beroemde liedercyclus 'Die Winterreise'.

Robert Schumann schreef over dit werk: ‘Eén blik op het Trio van Schubert – en alle verdriet over het menselijke lijden verdwijnt en de wereld glanst weer als nieuw.'

www.briosotrio.com

Deel dit evenement

bottom of page